keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Esittelyssä Motivan Materiaalitehokkuustesti


Suomen valtion omistamaan Motiva-konserniin kuuluu Motiva Oy sekä Motiva Services Oy.

Motiva Oy on asiantuntijayritys, joka tarjoaa julkishallinnolle, yrityksille, kunnille ja kuluttajille tietoa, ratkaisua ja palveluja resurssitehokkaisiin valintoihin. Se toteuttaa merkittäviä hankkeita yhteistyössä useiden eri toimijoiden kanssa. Pääasiakkaita ovat julkishallinto, ministeriöt ja virastot.

Motiva Services Oy puolestaan on mukana toteuttamassa energia- ja materiaalitehokkuushankkeita yritysten ja yhteisöjen kanssa. Tarjoaa konsultointipalveluja ja hallinnoi Suomessa Pohjosmaista ympäristömerkkiä ja EU-ympäristömerkkiä. Pääasiakkaina yritykset, kunnat, tutkimuslaitokset ja vihreää liiketoimintaa edistävät organisaatiot.

Testi on räätälöity selkeästi yrityksille, jotka valmistavat jotain tuotteita. Kysymykset ovat myös sitä luokkaa, että yrityksen toiminnasta tulee olla perillä. Testin aloitussivulla (kuvassa) kerrotaankin, että testi on tarkoitettu "tuotannon kehittämisestä tai ympäristöasioista vastaaville.

Testi on äärimmäisen helppo tehdä, jos vain tietää yrityksen tuotannon yksityiskohdista, yrityksen toimintatavoista ja resursseista. Testi ei anna jatkaa seuraavaan kysymykseen, ellei ole valinnut yhtä kohtaa.
Toisissa kysymyksissä mahdollisuus valita useampia.

Testin 10 ensimmäistä kysymystä käsittelevät yrityksen resursseja, viimeinen kysymys on yrityksen liikevaihto ja materiaalikustannukset.
Vastausten annon jälkeen testi tarjoaa karkean ehdotuksen resurssitehokkuuden parantamiseen, arvion yrityksen resurssitehokkuuden tilasta ja arvion säästöspotentiaalista rahassa.

Kysymyksiä, vastausvaihtoehtoja eikä vastauksia hirveästi selitetä, joten testi soveltuu parhaiten suuntaa antavaksi arvioksi yrityksen resurssitehokkuuteen.

Tiedot Motivan nettisivuilta.
Testin löydät osoitteesta:
http://www.motiva.fi/toimialueet/materiaalitehokkuus/materiaalitehokkuustesti

1 kommentti:

  1. Vaikuttaa simppeliltä työkalulta; selkeät kysymykset joihin yritys pystyy vastaamaan ilman sen kummempaa perehdytystä. Oman ryhmämme työkalu oli Ekokompassin ympäristövaikutusten arviointi –lomake, joka toimii samalla periaatteella; vastataan kysymyksiin ja tehdään sen pohjalta yhteenveto. Työkaluamme täytettäessä suositellaan asiantuntijan apua.

    VastaaPoista