tiistai 29. huhtikuuta 2014

Kiitokset leiristä

Resurssisepät haluaa kiittää kaikkia onnistuneesta InnoCamp-leiristä! Tapasimme mahtavia tyyppejä ja saimme paljon kokemusta ja tietoa kotiin vietäväksi yrityksistä, resurssitehokkuudesta, innovoinnista ja esiintymisestä. Toivottavasti saamme vielä käsiimme valokuvia leiristä, jotta voimme  julkaista niitä täällä !

Painola

Ryhmämme toimeksiantona oli painotalo Painola, jossa Joel ja Mari vierailivat tiistaina 22.4. Siellä päässä selvisi, että yritys käyttää jo Ecostart-ympäristöjärjestelmää ja ISO 9001:stä. Motivan Materiaalitehokkuustesti mielessämme kyselimme ja yritimme selvittää mitä voisimme yrityksen toiminnassa parantaa. Meille selvisi, että paperivarasto on ollut jo vuosia suuri ongelma. Kävimme katsomassa painokoneita ja varastoa: paperipinoja lavojen päällä lojui ympäri hallia ja osa oli hyllyillä. Työntekijät joutuvat uhraamaan paljon ylimääräistä aikaa löytääkseen tarvitsemansa paperin, sekä päästääkseen sen luo kun ensin pitää siirrellä muita lavoja. Lisäksi varaston ja myynnin väliltä puuttuu kokonaa yhteys, joten myynti ei ole perillä varaston papereista. Painolalla on ajottain tehty inventaariota ja yritetty värikoodein organisoida varastoa siinä kuitenkaan onnistumatta. Kierroksen jälkeen palasimme toimistoon ja pohdimme, että voisimme lähteä kehittelemään ratkaisua varasto-ongelmaan.

InnoCamp @ Harjattula, Turku

Bussi kurvasi Kakskerran Harjattulaan perjantai-iltana kyydissään joukko korkeakouluopiskelijoita ja pari ohjaajaa sekä opettajaa. Osallistijia oli Turusta, Lahdesta, Jyväskylästä ja Raumalta. Perjantai-iltana innovointia jo aloiteltiin, mutta lauantaina ryhmät pääsivät kunnolla vauhtiin. Oli "pitchausta" ja Bonon hattuja korvaavia tusseja, "ryhmäpölytystä" ja mahtui mukaan yksi mielipiteitä jakanut dialogikävelykin. Illan innovointi huipentui saunomiseen Keikkulan rantasaunalla, josta sitten pimeässä köpöteltiin takaisin kartanoon ja Pehtooriin pehkuihin. Sunnuntaina iltapäivällä ryhmät esittivät viikonlopun innovoinnin tuotoksensa ja kaikki saivat todella hyvää palautetta hyvin tehdystä työstä. Klo 16 bussi starttasi ja väsyneet opiskelijat pääsivät lähtemään kotiin valmistautumaan vapun koitoksiin.

Ideoita Painolalle vietäväksi

Ryhmämme innovoinnin tuloksena syntyi idea varastointia helpottavasta digitaalisessa muodossa olevasta ohjelmasta, jota olisi helppo ja nopea käyttää. Siten myös myynti olisi ajan tasalla varaston tilanteesta, ja pystyisi tarjoamaan ylijäämäpapereita toisille asiakkaille esimerkiksi alennuksella. Osa papereista voitaisiin myös laittaa myyntiin materiaalipankkiin. Tärkeää olisi, että työntekijät saataisiin sitoutumaan projektiin, koska muutos ei ole koskaan aluksi helppoa.

Pohdimme, että Painolassa työntekijät saisivat itse vaikuttaa suunnittelutyöhön, jotta ratkaisusta tulisi juuri heille räätälöity. Varastoon voitaisi nimittää joku siisteydestä vastaava henkilö, joka saisi sitten enemmän palkkaa tai vaikka lounasseteleitä ja vastuuhenkilöä voisi myös vaihdella parin kuukauden välein. Etsimme netistä vastaavia ohjelmia varastointiin, mutta ne vaikuttivat raskailta ja monimutkaisilta, eivätkä vaikuttaneet tähän yritykseen sopivilta. Ajattelimme, että ohjelman voisi toteuttaa Turun AMK:n joku koodausta osaava, esimerkiksi opinnäytetyönään tai miksei joku projektiryhmä.

Seuraavaksi tehtävänä on sopia Painolan kanssa miten esitämme heille viikonlopun työmme tulokset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti